fbpx

Antirustsenteret Tiller

– på Tiller i Trondheim siden 2010

Østre Rosten 84A
7075 Tiller

Tlf. 73 60 60 49
[email protected]

Man-fre: 07.30-16.00
Lør-Søn: stengt

Meny

Rustskader og sandblåsing

Det finnes dessverre mange misforståelser når det gjelder rustskader. En av de er at man bare må hindre at det kommer luft til, så stopper det å ruste. I utgangspunktet kan dette høres fornuftig ut, men vi mener at på bil fungerer det heller dårlig. Husk at 1mm stål kan vokse til 10mm når det ruster. Denne overflaten av rust inneholder forurensninger, salt fra sist vinter og ikke minst luft. Derfor må rustangrep fjernes før det påføres rustbeskyttelse. Ofte er den beste og mest effektive måte å sandblåse bort rust. Da blir stålet som er skadet fjernet og det påføres en grunning før selve behandlingen.

De siste årene har det dukket opp ord i markedet som er helt uforståelige. Ett av disse er “kjemisk sandblåsing”. Sandblåsing er sand som blåses ut i høy fart sammen med luft. Rusten slipes bort og dette kan ikke gjøres kjemisk.

Rust som trenger sandblåsing
Rust som bør sandblåses

Ofte kan det være nødvendig å sandblåse for å sikre godt resultat. Når det først har kommet rust, så kan vi fjerne den. Det hjelper mye på levetiden til bilen, men det optimale er å unngå at det kommer rust. Å ta første behandling så tidlig som mulig er som regel det beste. Ønsker du behandling av helt ny bil, så gjør vi selvfølgelig det også. Ta gjerne kontakt med oss for en prat eller en gratis rustkontroll.

Sandblåsing av rust
Sandblåsing av bil
Voksbasert rustbeskyttelse fra Mercasol
Ferdig behandlet bil