fbpx

Antirust og understellsbehandling

Vår behandling er tidkrevende. Ikke bare vask og tørk tar tid, men demontering, montering og selve behandlingen er omfattende. Derfor skiller vår behandling seg mye fra annen understellsbehandling. Dette for å sikre et godt resultat.

Vask før Mercsol
Vask

Det er en forutsetning for å få en god behandling at bilen vaskes. Den vaskes med varmt vann på rundt 90 grader, så all skitt og salt fjernes.

Sandblåsing av rust
Rustbehandling ved rustskader

Etter vask, når bilens understell er helt rent, blir det foretatt inspeksjon med hensyn til rustskader. Finner vi rust som bør utbedres, blir kunden kontaktet og tilbudt sandblåsing etc. Vi er stolt av kompetansen vi har. Dette betyr at vi kan ta gode avgjørelser og veilede deg når skader dukker opp. Antirustsenteret Tiller er unik på dette i vårt område. Vi tilbyr å ta bilder når det dukker opp uforutsette skader.

Tørk

Tørk er viktig for å sikre et godt resultat. For å sikre god tørking har vi anlegg med høy temperatur og kraftige vifter som sørger for god sirkulasjon og utskifting av luft. Bilen må stå på tørkeanlegg til dagen etter. Da er hele understellet og alle hulrom helt tørr. Husk at om du har hatt lekkasje og trenger opptørking av bilen innvendig, kan du gi oss en lyd om dette. Da kan vi la bilen stå med åpne dører, så den blir tørket opp her også.

Mercasol rustbeskyttelse
Behandlingen

Sprøytingen av bilen krever lang erfaring og kompetanse. Bilen sprøytes i dører, dørstolper, panser, rammevanger, kanaler etc. med spesialstoff for hulrom. Dette hulroms-stoffet blir også lagt på hele understellet før det blir sprøytet på slite-belegg. Noen biler eller utfordringer må løses med andre produkter. Vi har et rikt utvalg å velge mellom for ulike oppgaver. På de fleste nyere biler har produsent oppgitt steder det ikke må sprøytes og restriksjoner for boring i karosseriet. Dette er selvfølgelig hensyn vi tar.

Klargjøring av bil
Klargjøring

Til slutt klargjøres bilen. Den blir vasket utvendig og overflødig beskyttelse fjernes. Behandlingen kvalitetskontrolleres og eventuelt garantihefte oppdateres.

Du kan lese mer på “Ofte stilte spørsmål

Vi anbefaler:

Første understellsbehandling så tidlig som mulig (gjerne som ny) og etterbehandling
hvert 3. år.